Dyrebeskyttelsen Norge Finnmark jobber for å gi hunder en ny sjanse til å leve og finne drømmehjemmet. Vi får jevnlig henvendelser om hunder som trenger vår hjelp, både fra privatpersoner, Mattilsynet, politi og veterinærer. 

For at vi skal kunne hjelpe, er vi helt avhengig av privatpersoner som vil åpne hjemmene sine for hundene våre. Vi søker personer som har tid og anledning til å gi hunden den daglige omsorgen og kjærligheten den har behov for. Vi vil gjerne kunne hjelpe så mange som mulig av Finnmarks hunder i nød, men for å få til dette trenger vi DIN hjelp. 

Hva er et fosterhjem?
Som fosterhjem har du ansvaret for den daglige omsorgen, stellet, mosjonen og treningen av hunden. Din jobb er å dekke hundens fysiske og mentale behov, gi den kjærlighet, tid, tålmodighet og trygghet. Din jobb er ganske enkelt å ta vare på hunden du har i fosterhjem og vise den hvor godt ett hundeliv kan være, fram til den reiser avgårde til drømmehjemmet. 

Hvem kan bli fosterhjem?
Vi ønsker trygge, stabile, voksne og ansvarlige mennesker med en forkjærlighet for hund. Du trenger ikke mye kunnskap eller erfaring, så lenge du har et hjerte for dyr. Vi søker både unge, gamle, single, par og barnefamilier. Alle hundene vi tar inn er ulike individer med ulike behov, ulik bagrunn og ulik baggasje, vi trenger derfor også ulike fosterhjem. Vi trenger fosterhjem både til inne- og utehund. 

Hvilke krav stiller vi til fosterhjemmet?
Vårt aller viktigste krav er at du tar i mot hunden som et fullverdig familiemedlem. Du må gi den daglig omsorg, kjærlighet, pleie, stell og mosjon, og det er viktig at du er til å stole på. Vi krever at du er samarbeidsvillig og vil jobbe sammen med oss for å gi hunden et best mulig utgangspunkt for å få et permanent hjem. Andre krav vi stiller er å få jevnlige oppdateringer om hvordan det går med hunden i fosterhjemsperioden, at du følger treningsprogrammet som er satt for den enkelte hunden (fysisk trening, mental trening, sosialisering og annen type rehabilitering) og at du til en hver tid tenker på hundens ve og vell. Det er også viktig for oss å ha god kommunikasjon med fosterhjemmet, og at du som fosterhjem tør å spørre og snakke med oss når du er usikker på noe. Det er bedre at vi drukner i spørsmål og oppdateringer om hunden, enn at vi får for lite! :) Som fosterhjem må du også signere en kontrakt med oss hvor du forplikter deg til disse tingene.

Hva kan vi tilby deg som fosterhjem?
Som fosterhjem tilbyr vi deg å låne en firbeint bestevenn - en venn som gir deg kjærlighet, selskap, glede og latter, men også kanskje noen utfordringer. Å være fosterhjem vil gi deg gode minner for livet, og i løpet av perioden vil du også lære mye om hund, det å ha det daglige ansvaret for en hund og det å jobbe med hund. Å være fosterhjem koster ikke penger, vi dekker alt av mat, utstyr, veterinær og andre utgifter. Det eneste det koster er tid, rom og kjærlighet. Vi tilbyr god oppfølging, rådgivning, veiledning og alt annet fosterhjemmet måtte trenge for å gi hunden det den trenger. Vi kan også i enkelte tilfeller hvor det er behov for det tilby kurs for voksenpersoner i fosterhjemmet, da for eks innen lydighetstrening av hund. 

Hva kan du forvente deg som fosterhjem?
Som fosterhjem har du ansvar for hunden fram til den blir omplassert. Vi vet aldri hvor lang tid dette kan ta, da det kommer an på hvor lang tid det tar for oss å finne et passende hjem.  Noen ganger varer fosterhjemperioden noen uker, andre ganger flere måneder. Som fosterhjem må du derfor være forberedt på å ha hunden på ubestemt tid, men du vil også få oppdateringer fra oss underveis i prosessen.

Ta kontakt med på Dyrebeskyttelsen Norge Finnmark på postdbfinnmark@gmail.com om du har lyst til å bli fosterhjem for en hund.