Adopsjon av katt

Her ser du noen av kattene som venter på et nytt hjem. Vi har også katter inne som vi ikke har rukket å legge ut enda, så ta gjerne kontakt på e-post eller melding på Facebook. Vi legger også ut katter på Facebook, så følg oss gjerne der. Før du tar kontakt, ber vi deg om at du leser dette. 

Alle katter får ormekur og helsesjekk ved innkomst. De får behandling for eventuelle sykdommer og skader, og de blir kastrert, ID-merket med chip og vaksinert. For å dekke noen av utgiftene, tar vi et omplasseringsgebyr på kr 1000 for voksne katter (over 1 år) og kr 1500 for kattunger (under 1 år). 

Petra

Petra er en fin frøken som er født i 2019. Hun kom til dyrebeskyttelsen våren 2020 sammen med flere andre katter. Det første året bodde hun på kattehuset, hvor hun holdt seg forsiktig i bakgrunnen. Sommeren 2021 flyttet hun i fosterhjem i Alta. Der bodde hun først sammen med fosterforeldrene, en ung kattevenninne og innimellom også en liten hund. Etter et drøyt år kom det også en liten menneskebaby inn i familien. I begynnelsen syntes Petra det var skummelt, men i dag er hun blitt mer vant til barnet.


Petra er veldig forsiktig. Hun er redd fremmede mennesker spesielt, men blir også fort skremt om fosterforeldrene er for brå. Da kan det hende hun freser litt til dem. Ettåringen takler hun ganske bra, og har aldri frest til henne. Selv om Petra er skvetten, er hun veldig snill. Det er aldri noe kloring eller biting, og hun finner seg i å bli håndtert i forbindelse med veterinærbesøk, medisinering og kloklipp. Hun liker å leke, og sier ikke nei takk om du vil leke med henne. Hun oppholder seg gjerne i samme rom som menneskene sine, men er ikke en katt som kommer på fanget. Hun ligger gjerne i sofaen, men foretrekker en armlengdes avstand. Om det er rolig, kan hun godta litt kos, og da maler hun gjerne.  


Petra er veldig glad i katten hun bor sammen med nå. De leker, sover sammen om natta, og er ute sammen. Hun er vennlig med nabokattene og lager aldri noe bråk. Petra liker også godt den lille hunden som av og til er på besøk. Hun trenger å bo sammen med en annen snill katt, og en rolig hund er heller ingen hindring. Siden hun er så skvetten og bruker lang tid på å bli vant til nye omgivelser og nye mennesker, bør hun ha et rolig hjem uten småbarn. De nye eierne må være tålmodige og ha stor forståelse for at Petra trenger tid på å bli trygg, men også godta henne som den katten hun er.


Petra må være innekatt lenge, men når hun har funnet seg godt til rette, kan hun vennes til å være ute om området er trygt og rolig. Petra var innekatt det første året i fosterhjemmet, men nå går hun ut og kommer hjem hver eneste dag. Da sitter hun og mjauer utenfor de store glassdørene i stua, og ber om å bli sluppet inn. Petra vil nok ha det best om hun slipper å være med på ferie eller bo på kattepensjonat, men heller ha kattepass hjemme i kjente omgivelser.


Petra er kastrert, ID-merket og fulgt opp med vaksiner. Hun omplasseres for 1000 kr. Synes du Petra høres ut som en katt for deg? Ta kontakt på postdbfinnmark@gmail.com