Adopsjon av katt

Her ser du noen av kattene som venter på et nytt hjem. Vi har også katter inne som vi ikke har rukket å legge ut enda, så ta gjerne kontakt på e-post eller melding på Facebook. Vi legger også ut katter på Facebook, så følg oss gjerne der. Før du tar kontakt, ber vi deg om at du leser dette. 

Alle katter får ormekur og helsesjekk ved innkomst. De får behandling for eventuelle sykdommer og skader, og de blir kastrert, ID-merket med chip og vaksinert. For å dekke noen av utgiftene, tar vi et omplasseringsgebyr på kr 1000 for voksne katter (over 1 år) og kr 1500 for kattunger (under 1 år). 

Petra

Petra er en fin frøken som er født i 2019. Hun kom til dyrebeskyttelsen våren 2020 sammen med flere andre katter. Det første året bodde hun på kattehuset, hvor hun holdt seg forsiktig i bakgrunnen. Sommeren 2021 flyttet hun i fosterhjem i Alta. Der bodde hun først sammen med fosterforeldrene, en ung kattevenninne og innimellom også en liten hund. Etter et drøyt år kom det også en liten menneskebaby inn i familien. I begynnelsen syntes Petra det var skummelt, men i dag er hun blitt mer vant til barnet.


Petra er veldig forsiktig. Hun er redd fremmede mennesker spesielt, men blir også fort skremt om fosterforeldrene er for brå. Da kan det hende hun freser litt til dem. Ettåringen takler hun ganske bra, og har aldri frest til henne. Selv om Petra er skvetten, er hun veldig snill. Det er aldri noe kloring eller biting, og hun finner seg i å bli håndtert i forbindelse med veterinærbesøk, medisinering og kloklipp. Hun liker å leke, og sier ikke nei takk om du vil leke med henne. Hun oppholder seg gjerne i samme rom som menneskene sine, men er ikke en katt som kommer på fanget. Hun ligger gjerne i sofaen, men foretrekker en armlengdes avstand. Om det er rolig, kan hun godta litt kos, og da maler hun gjerne.  


Petra er veldig glad i katten hun bor sammen med nå. De leker, sover sammen om natta, og er ute sammen. Hun er vennlig med nabokattene og lager aldri noe bråk. Petra liker også godt den lille hunden som av og til er på besøk. Hun trenger å bo sammen med en annen snill katt, og en rolig hund er heller ingen hindring. Siden hun er så skvetten og bruker lang tid på å bli vant til nye omgivelser og nye mennesker, bør hun ha et rolig hjem uten småbarn. De nye eierne må være tålmodige og ha stor forståelse for at Petra trenger tid på å bli trygg, men også godta henne som den katten hun er.


Petra må være innekatt lenge, men når hun har funnet seg godt til rette, kan hun vennes til å være ute om området er trygt og rolig. Petra var innekatt det første året i fosterhjemmet, men nå går hun ut og kommer hjem hver eneste dag. Da sitter hun og mjauer utenfor de store glassdørene i stua, og ber om å bli sluppet inn. Petra vil nok ha det best om hun slipper å være med på ferie eller bo på kattepensjonat, men heller ha kattepass hjemme i kjente omgivelser.


Petra er kastrert, ID-merket og fulgt opp med vaksiner. Hun omplasseres for 1000 kr. Synes du Petra høres ut som en katt for deg? Ta kontakt på finnmark@dyrebeskyttelsen.no


Lady

Denne søte frøkna er ledig for adopsjon. Hun er antatt født i 2021, og bor nå i fosterhjem i Alta sammen med en annen hunnkatt. Der har de bodd sammen i rundt et år.

Fostermor er blitt veldig glad i Lady og ville egentlig helst adoptert henne selv, men hun kommer ikke så godt overens med sin fostersøster. Hun kan bli sjalu både på liggeplasser eller om den andre katten får for mye oppmerksomhet. Likevel virker det som hun liker at det er en annen pus i huset og finner mye selskap i det. En tryggere katt enn fostersøsteren som er veldig nervøs og redd er i så fall bedre, gjerne en rolig og snill hannkatt.

Vi vet ikke hvordan Lady er med hunder eller små barn. Med litt større barn og voksne besøkende går det veldig greit, hun er nysgjerrig og kommer ganske snart frem og hilser. Hun blir glad hvis besøket gir henne noe godt. Andre ganger ligger hun heller litt på avstand og observerer.

Lady er glad i kos, men kommer ikke så ofte og legger seg ved siden av. Det hender, men som regel må man oppsøke henne og sette seg ned og kose. Fostermor forteller at Lady har veldig gode, kjærlige og uttrykksfulle blikk, og at hun bruker å møte henne i døra når hun kommer hjem. Hun liker å leke med laser, fjær og små batteridrevne mus/insekts leker.

Lady er nysgjerrig og liker å være i nærheten av det som skjer. Hun trives på kjøkkenet, hvor hun ligger på golvet og følger med på matlagingen. Hun er glad i snacks og mat. Agurk er en stor favoritt, hører hun agurken kuttes på kjøkkenet kommer hun springende og vil smake!

Med Lady i hus må man passe på at man ikke har giftige planter, for grønne vekster er også noe hun har stor interesse for.

Lady er ellers en renslig pus som er flink å bruke kattedoen. Hun var på kontroll hos veterinær før jul og var frisk og fin. Hun er naturligvis kastrert, ID-merket og fulgt opp med vaksiner.

Lady er fanget ute og ny eier må jobbe videre med å lære henne å bli trygg på håndtering. Hun kan løftes litt hvis hun avledes med noe snacks. Hun er heller ikke begeistret for å være i transportbur, og passer ikke for dem som tenker å ha katten med på hytteturer og lignende. Hun vil trives best hjemme med kattepass når familien reiser bort.

Lady har vært innekatt til nå, men kan sikkert vennes til å være ute med tida om det er rolige og trygge uteområder. Hun må imidlertid finne seg veldig godt til rette inne før det kan bli snakk om å gå ut, og det må ny eier ha forståelse for.

Lady omplasseres for 1000 kr.

Høres Lady ut som en pus for deg? Ta kontakt på finnmark@dyrebeskyttelsen.no